Търсене в този блог

четвъртък, 29 април 2010 г.

Ключови животозастрахователни продукти на Дженерали с нови опции за заплащане на премията

Два от ключовите животозастрахователни продукти на Дженерали вече се предлагат и във вариант с еднократно изплащане на премията. Застраховките "ОПТИМУМ" и "ГЛОБЪЛ ИНВЕСТ", които са със спестовен характер, предлагат опция, чрез която вие еднократно може да заплатите премията по застраховката и след това да не се притеснявате за месечни или годишни такси - бързо, лесно и удобно.
Застраховката се сключва върху живота на здрави лица, на възраст от 14 до 65 години, за срок от 5 до 25 години, съобразен така, че при изтичане срока, застрахованото лице да е на възраст до 70 години. Застрахователната сума се договаря в зависимост от размера на еднократната застрахователна премия в границите от 50% до 120% от еднократната премия. Договорите с еднократно плащане на премията се сключват при минимален размер на еднократна премия 2000 (две хиляди)BGN и максимален по споразумение. При застраховка "ГЛОБЪЛ ИНВЕСТ" застрахователят трансформира платената еднократна премия в първоначални дялове към избраните от клиента фондове, сред които възможните са:
- Generali Investment GaranT, управляван от Generali Investments SICAV;
- Parvest Step 90 Euro, управляван от BNP Paribas Asset Management;
- Parworld Emerging Step 80 Euro, управляван от BNP Paribas Asset Management;
- Fund of Funds Balanced Blend, управляван от Eurobank EFG Fund Management Company;
Застрахователните договори с еднократно плащане на премията се сключват само за основното застрахователно покритие, което включва:
- доживяване на края на срока на договора от застрахованото лице;
- смърт на застрахованото лице в срока на договора;
При сключена в този вариант полица, застрахованият придобива право на откуп след 6 (шест) месеца от началото на договора, за разлика от другите спестовни застраховки, при които право на откуп се придобива най-често след втората година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар