Търсене в този блог

вторник, 15 декември 2009 г.

Търсим си застрахователни агенти

Уж казват, че има криза и че работа няма... Ами ние си търсим застрахователни агенти. Странното е, че въпреки кризата за обявата кандидатстваха едва 30 човека, от които подходящи бяха 10, от тях дойдоха 5 и накрая останаха двама, които са сериозни и наистина искат да работят. Останалите вероятно пускат автобиография на всички обяви, пък каквото стане. Не мисля да съдя никой, но наистина не разбирам, при условие, че има криза и работа няма, защо няма кандидати?
Аз си отговарям с това, че работата не е в офис и че е на процент. А когато нещата стоят така, че заплатата да зависи само от собствените ти усилия много хора се отказват. Просто толкова вярват в себе си. Аз лично познавам агенти, които изкарват заплата няколко пъти над моята /аз работя в офис/. Но дори и да не е тяхното призвание, но просто да имат нужда от някой лев за празниците, това е идеална възможност. "Гражданска отговорност" трябва да си направи всеки, който има автомобил, а във Варна тези хора са около 400 000.
Аз стигам до заключението, че кризата не е толкова дълбока и хората все още не търсят интензивно работа. Защото ако наистина бяха в нужда, щяха да бъдат готови на работа, която да не е на топло в офис /макар тази да може да се върши и на топло вкъщи или в някое заведение/ и да няма твърда заплата /защото на тях им се иска сега като дойдат празниците да помързелуват на работа, но в тази ситуация тогава няма да има пари/.
Та мисля си аз, ако този блог го чете някой, който има търговски нюх, общителен е и има желание да работи здраво и да изкара наистина добри пари за празниците - да заповяда!

Няма коментари:

Публикуване на коментар