Търсене в този блог

сряда, 23 декември 2009 г.

Луда крава, птичи грип, свински грип, какво ли следва? Аз предлагам да застраховате животните си.

В последните години, в следствие на заразни болести, бяха унищожени значително количество домашни животни и хората, които ги отглеждаха пострадаха много от това. За да избегнете подобна ситуация, препоръчително е да застраховате животните си. Цената, която ще платите е нищожна в сравнение с риска, който застрахователят ще поеме при настъпване на застрахователно събитие. Не е ли по-добре да се чувствате сигурни, че каквото и да се случи, ще бъдете защитени?
Ако развъждате едър рогат добитък и еднокопитни животни, покритите рискове ще са при смърт: от заразно заболяване, от незаразни и паразитни заболявания, от природни бедствия или злополука и по нареждане на ветеринарните органи.
Ако се занимавате с развъждане на кучета, отглеждате такива за лов, за състезания или изложби, то може да разчитате на покритие по следните рискове: смърт на паспортизирани кучета от заболявания, доказани от ветеринарните органи; убиване по необходимост при заразни заболявания; смърт, причинена от диви животни.
При отглеждане на птици, случаите, в които ще получите подкрепа от застрахователя са: смърт от природни бедствия, смърт от заразни заболявания.
Друго, което може да застраховате са кошери с пчели.
Знам, всеки си мисли, че на него няма да му се случи, но истината е, че напоследък ставаме свидетели на много такива ситуации, както в животновъдството, така и в зеледелието. Хубаво е, човек да мисли за бъдещето, да предвиди рисковете и да се застрахова. В тази лабилна обстановка, в хаотиката на съвременния бизнес, няма място за загуби, трябва винаги да сте подготвени. За това, застраховайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар